USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tältä sivustolta löydät Lost In Kainuu Adventuren viime aikoina usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.

Tuoreimmat kysymykset löydät sivun alalaidasta.

1. Vahtiiko kukaan tavaroitamme siis esim.pyöriä kun niitä ei tarvita? Tarviiko niitä siis lukoilla varustaa?

Silloin vahtii, kun on reittikirjaan merkattu, että pyörät jätetään jonkun tehtävän ajaksi yhteiseen paikoitustilaan…mutta mikäli näette esim. pyöräilyosuudella järkevämmäksi hakea jonkun rastin ilman pyörää, niin tuolloin toki ei ole vahtia paikalla 🙂

2. Ja onko uimaosuuksille pelastusliivejä?

Mahdollisissa uintitehtävissä järjestäjän puolelta tulee pelastusliivit. Mahdolliset kahlaus yms. tehtävät suoritetaan ilman pelastusliivejä.

3. Kilpailuvarusteista

– Onko seikkailun aikana oltava vaihtovaatteita mukana?

Kannattaa varata siis vaihtokamppeita seikkailupäivän ajalle, jotta mahdollisten vesistötehtävien jälkeen saa kuivaa päälle. Myös vaihtokengät voivat olla hyödylliset. Pakollisessa varustuksessa mainitut määrät lämpö/urheilukerraston paitoja pitää vähintään olla koko seikkailun ajan mukana. Ks. kilpailuohjeet ja varustelista.

– Millainen lamppu on riittävä seikkailuun?

Tämä koskee sarjoja Lost In Kajaani Finland AR, Extremely Lost ja Lost. Pyörissä pitää olla pyörillä liikuttaessa hämärällä / pimeällä ajovalo sekä punainen takavalo. Lost-sarjassa mahdollisiin jalkaisin ja pimeällä suoritettaviin tehtäviin suosittelemme joukkueen jäsenille yölamppuja joilla pystytään toimimaan pimeässä 6-8 tuntia. LIKA Finland AR (48 tunnin seikkailu) ja Extremely Lost -sarjassa (24 tunnin seikkailu) pitää pimeässä pystyä toimimaan ja seikkailemaan yhteensä 12 tuntia E-Lost -sarjassa ja 24 tuntia LIKA Finland AR -sarjassa!, joten hyvä lamppu ja varaparistot / akut ovat välttämättömiä.

– Kannattaako märkäpukua kantaa mukana seikkailussa?

Märkäpukua ei kannattane kantaa mukana…vesistötehtävien mahdolliset uintiosiot ovat lyhyitä. Uimapuku sen sijaan kannattaa olla ja uimapukuhan saa olla juuri sellainen kuin jokainen itse haluaa.

4. Onko pakko osallistua köysikoulutukseen?

Suosittelemme erittäin vahvasti, että köysikoulutukseen osallistutaan varsinkin, jos ei ole yhtään köysikiipeilyä tai laskeutumista tehnyt aiemmin…emme kuitenkaan pakota tähän sillä perusteet käydään lävitse myös varsinaisen kilpailun suorituspaikalla.

5. Montako reittikarttaa on / joukkue?

Reittikarttoja on sarjasta riippuen kaksi tai kolme (2-3) settiä / joukkue. Muita suunnistuskarttoja seikkailun varrella on vain yksi / joukkue ellei toimintapisteellä toisin määrätä.
Casually Lost-sarjojen joukkueet voivat ostaa lisäkarttasetin ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 5 € / joukkue (sisältää reittikartan/reittikartat).

6. Onko polkupyörän matkamittari sallittu apuväline (ei GPS:llä toimiva)?

Matkamittari on sallittu, jos tästä ei ole hyötyä suunnistamiseen.

7. Täytyykö puhelimen olla ns. perusmalli (ilman GPS:ää) vai riittääkö, ettei GPS ole päällä?

Riittää, että GPS on poiskytkettynä. Puhelin pitää olla koko seikkailun ajan päällä, jotta järjestäjä saa tarvittaessa joukkueeseen yhteyden.

8. Käykö cyclocross- tai hybridipyörä seikkailukisaan?

Seikkailun kaikkiin sarjoihin suosittelen maastopyörää tai läskipyörää (Fatbike)…toki seikkailun pääsee lävitse cyclolla/hybridillä, mutta muutamilla pätkillä maastopyöräilyosuus on erittäin haastavaa.

9. Kysymys liittyen tapahtuman pyöräily/juoksuosuuksiin. Eli vuorotellaanko kisan aikana jatkuvasti juoksun ja pyöräilyn välillä, vai ennemminkin ensin pyöräillään, sitten juostaan ja loppu taas pyöräillään? Kysymys liittyy oikeastaan kenkävalintaan, eli kannattaako olla erikseen lukkopolkimet ja pyöräilykengät vai polkea juoksukengillä?

Seikkailun aikana juostaan-pyöräillään-juostaan-melotaan-pyöräillään-juostaan-uidaan-pyöräillään jne jne…eli koko kisan ajan on vuorottelua liikkumismuotojen välillä. Toki suurin osa matkasta tullaan pyörällä, mutta selkeää jakoa ei siis ole jonka voisi etukäteen jo sanoa, että aluksi juostaan sitten pyöräillään ja lopuksi juostaan. Kisaajilla on ollut vaihtelevia versioita siitä miten kenkiä valitaan, jotkut pyöräilevät lukkopolkimilla ja kantavat mukana vaihtokenkiä juoksuosuuksia varten, kun taas jotkut vetävät koko seikkailun juoksukengillä.

Itse tällä hetkellä seikkailisin siten, että polkisin pyöräilykengillä ja vaihtaisin sitten juoksuosuuksien eteen tullessa juoksukengät jalkaan tarvittaessa.

Viimeinen päätös jää joukkueen oman taktikoinnin varaan 🙂

10. Onko huolto- ja leirialueen keittoruoka mahdollista ostaa myös Lost-sarjalaisten? Entä A-Lost ja Casually Lost -sarjalaisten, jos A-Lost tai Casually Lost -joukkue saapuu jo perjantaina huolto- ja leirialueelle yöpymään? Onko keitto gluteeniton ja onko keitosta myös kasvisvaihtoehto?

Kaikkiin kysymyksiin vastauksena on kyllä ja tarkennuksena vielä, että Lost-sarjassa vuonna 2021 alkaen perjantai-illan huolto- ja leirialueen keittoruoka kuuluu osallistumismaksuun, joten tätä ei tarvitse enää erikseen varata. A-Lost ja C-Lost -sarjalaiset voivat halutessaan ostaa paikan päältä perjantai-illan keittoruoan, jos tulevat majoittumaan huolto- ja leirialueelle pe-la yön ajaksi. Keitosta on saatavilla myös vegaaninen kasvisvaihtoehto.

11. Onko lauantaiaamun Lost-sarjan aamupalalla gluteeniton ruokavaihtoehto? Onko myös A-Lost tai Casually Lost -joukkueen mahdollista varata lauantaiaamun aamupalaa, jos on tullut huolto- ja leirialueelle esimerkiksi pe-la yöksi?

Molempiin kysymyksiin vastaus on kyllä ja tarkennuksena vielä, että A-Lost ja C-Lost -sarjalaiset voivat halutessaan ostaa paikan päältä lauantain aamupalan.

12. Onko lähtöpaikka ja kilpailukeskus lähekkäin toisiaan?

On lähekkäin.

13. Jos menemme jonnekin muualle to-pe yöksi, niin tarvitseeko meidän tulla käymään ennen kisaa ollenkaan Kajaanin kisakansliassa?

Ei tarvitse. Kisamateriaalin saa suoraan kilpailukeskuksen kisakansliasta kilpailupäivän aamuna, mutta toki kisan ennakkosuunnittelua helpottaa, jos käytte hakemassa kilpailumateriaalin jo edeltävänä iltana.

14. Seikkailun melonnasta yksi kysymys. Voiko melonnassa käyttää omaa kanoottia, liivejä ja meloja?

Oman melontakaluston käyttäminen on Lost In Kainuu Adventuressa kielletty ellei järjestäjä toisin ilmoita. Melontakalusto sisältäen avokanootti, melat ja liivit tulee järjestäjän puolelta kokonaisuudessaan.

15. Voiko Extremely Lost ja Lost -sarjojen joukkue/kisamateriaalin noutaa vasta perjantaina kilpailukeskuksen lähtöpaikalta?

Kyllä voi perjantaina klo 06.00 alkaen kilpailukeskuksen kisakansliasta.

16. Onko varustesäkkien kuljetusta seikkailun lähtöpaikalta seikkailun huolto- ja leirialueelle tänä vuonna ollenkaan.

Ei ole, koska seikkailun lähtö- ja maalipaikka sijaitsee samassa kilpailukeskuksessa. Myös huolto- ja leirialue sijaitsee lähtö- ja maalipaikan välittömässä läheisyydessä. Joukkueiden kaikki tavarat ovat koko seikkailun ajan joukkueen omalla paikalla huolto- ja leirialueella.

17. Voiko joukkueen leiripaikalla majoittua matkailuautolla?

Ei voi majoittua matkailuautolla, vaan majoittuminen on tapahduttava teltassa, laavussa, louteessa tms. muussa vastaavassa väliaikaisessa majoitteessa tai sitten järjestäjän tarjoamassa puolijoukkueteltan majoituspaikassa.

Seikkailukisan aikana kaikkien joukkueiden on hoidettava huolto sekä tavaroiden säilyttäminen huolto- ja leirialueen joukkuepaikalla seuraavina ajankohtina: katso tarkat ajankohdat tapahtumainfo-sivun sarjakohtaisesta esittelystä.

Toki seikkailuun osallistujat saavat lähialueella majoittua virallisilla leirintäalueilla muulloin kuin seikkailukilpailun aikana, mutta tällöin majoitus tulee varata erikseen alueen matkailuyrittäjiltä.

18. Olisiko mahdollista mennä Extremely Lost -sarja kahden hlön joukkueena?

On periaatteessa mahdollista, mutta tällöin sääntöjen mukaan kilpailun ulkopuolella…eli siis käytännössä tuloslistalla sitten sijoittuu kaikkien 3 hengen joukkueiden jälkeen.

Mutta, on siis mahdollista.

19. Olisiko mahdollista mennä Lost-sarjaan tai Almost Lost -sarjaan kolmen hlön joukkueena? Entä 4 hengen joukkueella?

3 hengen joukkueella on periaatteessa mahdollista, mutta tällöin sääntöjen mukaan kilpailun ulkopuolella…eli siis käytännössä tuloslistalla sitten sijoittuu kaikkien 2 hengen joukkueiden jälkeen.

4 hengen joukkueella Lost-sarjaan ja Almost Lost -sarjaan osallistuminen ei ole mahdollista, koska melontaosioissa yhteen kanoottiin ei mahdu kuin maksimissaan 3 henkilöä. Suosittelemme tässä tapauksessa, että ilmoitatte kaksi eri joukkuetta ko. sarjaan, kun voittehan te käytännössä tällöin seikkailla kuitenkin kilpailun lävitse yhdessä näin halutessanne.

Casually Lost -sarjaan on mahdollista osallistua 2-5 henkilön joukkueella.

20. Minkä verran tarvitaan erätaitoja kilpailun aikana?

Ei oikeastaan mitään erikoisia erätaitoja tarvita…perinteiset retkeilyn taidot riittää eli suunnistus, tulenteko, selviytyminen ulkoilmassa vaihtelevissa keliolosuhteissa, ensiapu jne…

21. Voiko joukkue kisan aikana huoltaa ja säilyttää tavaroita kisakeskuksessa olevassa erillisessä majoituspaikassa eli mökissä tms.

Ei voi – eli ei ole sallittua.

Seikkailukisan aikana kaikkien joukkueiden on hoidettava huolto sekä tavaroiden säilyttäminen huolto- ja leirialueen joukkuepaikalla seuraavina ajankohtina: katso tarkat ajankohdat tapahtumainfo-sivun sarjakohtaisesta esittelystä.

Toki seikkailuun osallistujat saavat lähialueella majoittua virallisilla leirintäalueilla muulloin kuin seikkailukilpailun aikana, mutta tällöin majoitus tulee varata erikseen alueen matkailuyrittäjiltä.

22. Kysyisin sellaista, että voiko kaksi joukkuetta käyttää yhteistä huolto- ja leirialuetta kisan aikana?

Joukkueiden leiripaikat on käytännön järjestelyjen sekä turvallisuuden takia numeroitu ja rajattu huolto- ja leirialueelle sarjoittain ja joukkueittain. Toisin sanoen joukkueet eivät voi asemoida leiripaikkaa vierekkäin vaan leiripaikat tulee joukkuenumeron mukaiseen järjestykseen.

23. Osaatteko sanoa, että mitä sisältyy E-Lostin yölliseen kisan aikaiseen keittoruokaan? Onko kyse pelkästä keitosta vai keitosta ja joistain muista tarjoiluista? Mistä?

Yölliseen keittoruokaan sisältyy: lihakeitto, ruisleipä, vaalea leipä, juusto, kinkku, margariini, mehu ja vesi. Vegaaninen kasviskeitto on myös tarjolla.

24. Ja mitä huollossa on tarjolla niille jotka tätä keittoa eivät ennakkoon ota?

Tämä E-Lost -sarjan noin puolivälin perjantai-lauantai yön keittoruoka kuuluu joukkueen osallistumismaksuun, joten tätä ei tarvitse erikseen varata. Keiton lisäksi tarjolla on perinteisiä huoltopistetarvikkeita eli urheilujuomaa, vettä, mehua, suolakurkkua, rusinaa tms. pikku purtavaa. Sama perjantai-illan keittoruoka kuuluu myös Lost-sarjan osallistumismaksuun.

25. Extremely Lost -sarjan melonnasta kysymys. Saako keskipaikalla oleva joukkueen jäsen meloa omalla melalla.

Järjestävältä taholta on kolme melaa Extremely Lost -joukkueiden käytössä (3 melaa sekä 3 kpl pelastusliivejä), joten omaa melaa ei ehkä kannata käyttää, mutta saa käyttää, jos haluaa. Suosittelemme tekemään keskipaikkalaiselle oman väliaikaisen istuimen/alusen esimerkiksi retkipatjasta tai vastaavasta. Sama asia koskee myös LIKA Finland AR -sarjaa, mutta sillä erolla, että tässä sarjassa joukkueella on kaksi kanoottia, joten yhdessä kanootissa meloo aina kaksi joukkueen jäsentä.

26. Onko melonta sellaisessa joessa/järvessä, jossa on mahdollista järkevästi käyttää hiilikuitumelaa?

Meiltä tulee järjestäjän puolelta kanootit ja melat…eli joukkueella käytössä yksi kanootti ja kolme melaa. Mutta, jos haluaa käyttää omaa melaa Extremely Lost -sarjassa, niin tuolloin hiilikuitumela on mahdollinen. Sama asia koskee myös LIKA Finland AR -sarjaa, mutta sillä erolla, että tässä sarjassa joukkueella on kaksi kanoottia, joten yhdessä kanootissa meloo aina kaksi joukkueen jäsentä. Melan rikkoutumisen osalta aina on pieni riski siihen, että mela voi osua kiveen tms.

27. Onko kanootit 2-paikkaisia? Jos on niin onko niihin mahdollista vuokrata E-Lost -sarjaan kolmatta penkkiä? Minkä merkkisiä ja mallisia kanootit ovat? Tätä kysyn siksi, jos kanoottiin ei ole mahdollista saada kolmatta penkkiä niin voimme rakentaa jonkun helpon virityksen jos sitä satutaan tarvitsemaan kisassa.

Kanootit ovat suurelta osin 2 paikkaisia ja kolmatta penkkiä ei ole mahdollista vuokrata. Mut tuohon voi halutessaan puuhastella jonkun penkin/pehmusteen esimerkiksi retkipatjasta tms.

28. Extremely Lost -sarjan pakollisissa henkilökohtaisessa vaatteissa on että jokaisella pitää olla mukana koko ajan mm. urheilukerraston paita, housut, takki, vaihtohousut, pipo ja hanskat. Lasketaanko jo päällä olevat vaatteet mukaan tähän määrään?

Päällä olevia vaatteita ei tähän lasketa. Tämä sen takia, että yöllä voi olla jopa pakkasta, rankkaa vesisadetta tai sitten joukkueen jäsen voi kastua tms, joten on äärimmäisen tärkeää, että tällöin tilanteen vaatiessa on mahdollista vaihtaa kuivat kamat päälle.

Katsokaa seikkailun pakollinen joukkue- ja henkilökohtainen varustelista tapahtumainfo-sivultamme.

29. Pakollisissa henkilökohtaisissa varusteissa sanotaan että mukana pitää olla uima-asu. Ajateltiin vetää reitti ihan samoissa kuteissa ilman mitään erityisiä uima-asuja. Mitä siis uima-asulla tarkoitetaan, käykö sellaiseksi ihan trikoot ja paita, vai mikä lasketaan uima-asuksi?

Uima-asu on liukuva käsite…jollekin se on alushousut/vaatteet tai ei niitäkään ja jollekin märkäpuku :)…eli sellainen asu millä suostuu itse uimaan.

30. Olemme tulossa Almost Lost -sarjaan ja koko tapahtuma on meille ensimmäinen.  muutama käytännön asia vielä mietityttää… Eli, kuinka usein huoltoalueella käydään kisan aikana. Tämä mietityttää lähinnä siksi, että kuinka suuren repun kanssa joutuu mahdollisesti juoksemaan? Ihan pieneen juoksureppuun ei kaikki pakolliset varusteet ja EVÄÄT mahdu. Vai onko kisa suunniteltu niin, että pienemmällä repulla pärjää ja reppua pääsee täydentämään useasti?

Emme voi paljastaa, että kuinka monta kertaa huoltoalueella käydään, joten kannattaa varautua siten, että voi säätää kantamuksia paikan päällä tarpeen mukaan. Periaatteessa kuitenkin koko ajan kisan aikana pitää tuo pakollinen varustus tulee olla mukana ellei reittikirjassa / ohjeissa ohjeisteta muuten.

31. Luovutaanko pyörästä ”kokonaan” missään vaiheessa?

Lähtökohtaisesti kerromme reittikirjassa, että millä kulkuvälineellä mikäkin osio kuljetaan ja kerromme myös pakolliset kulkutavat osioittain. Sellaisella osiossa, jossa liikkumistavaksi on määritelty esim. juoksu tai melonta tms., niin tuolloin ei tietenkään pyörän käyttö ole sallittua, mutta pyöräilyosuuksien sisällä pyörän käyttö / siitä luopuminen on joukkueen oman harkinnan takana…eli seikkailussa voi tulla paikkoja, jossa on hyötyä esim. jättää pyörät johonkin ja käydä porukalla rastilla leimaamassa tms. Tai sitten pyöräilyosuuden sisällä voi olla Quest-tehtäviä, joissa ohjeistetaan jättämään pyörä tehtävän lähtöpaikalle. Tuolloin, jos järjestäjä ohjeistaa jättämään pyörän esim. Quest-tehtävän lähtöpaikalle, niin tuolloin järjestäjä valvoo pyöriä. Kaikissa muissa tapauksissa pyörien jättäminen on joukkueen jäsenten omalla vastuulla. ks. UKK-sivun kysymys 9.

32. Katsoin, että karttoja on yksi/joukkue. Onko karttateline pyörään suositeltava/sallittu?

Reittikarttoja on itseasiassa nykyään kaksi tai kolme (2-3) settiä / joukkue – riippuen sarjasta. Muita suunnistuskarttoja seikkailun varrella on vain yksi / joukkue ellei toimintapisteellä toisin määrätä.
Casually Lost-sarjojen joukkueet voivat ostaa lisäkarttasetin ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 5 € / joukkue (sisältää reittikartan/reittikartat). Karttateline pyörään on sallittu ja suositeltava lisäväline.

33. Onko Lost In Kainuu -kisa siis nyt niin, että kun rastit on pisteytetty niin radan voi kiertää rogaining tyyliin, eli välistä voi jättää ja käydä mitä lystää ja kerätä pisteet haluamiltaan rasteilta?

Ei oo rogaining-tyyliin eli edelleenkin oikeassa reittikirjan ja reittikartan järjestyksessä eniten rasteja kerännyt joukkue sijoittuu parhaiten. Täysin identtiset radat kiertäneiden joukkueiden välisen paremmuuden ratkaisee suoritusaika.

34. Suunnitellaan tuossa ystävän kanssa osallistumista Almost Lost tai Casually Lost -sarjaan. Majoitusta lähialueelta on haastava löytää, joten siksi kysyisinkin, että onko perjantain ennakkoinfo pakollinen?

Ei ole pakollinen – lauantai-aamun kapteenien kokouksessa kerrotaan samat asiat ja viimeiset vinkit – perjantai-illan infossa ehkä enemmän semmoista yleisinfoa seikkailusta…Almost Lost ja Casually Lost -sarjan joukkueet voivat majoittua toki meidän huolto- ja leirialueella jo myös pe-la yön…eli jos haluaa telttailla 🙂

35. Jos noutaa kisamateriaalit lauantaina aamulla kisakansliasta, niin riittääkö, että on kapteenin kokoukseen mennessä paikalla lauantaiaamuna? 

Kyllä riittää…toki suosittelen, että on jo aiemmin paikalla, koska GPS-laite kannattaa käydä noutamassa kisakansliasta hyvissä ajoin sekä muutenkin, kun lähtöaamuna on paljon hässäkkää, niin suosittelen kisapaikalle saapumista viimeistään 1,5-2 h ennen lähtöä. Vahva suositus myös sille, että noutaa kisamateriaalin jo edeltävänä iltana, jolloin reittien ennakkosuunnittelu on huomattavasti joustavampaa.

36. Tarvitsevatko kaikki joukkueet siis huoltopaikan alueelta kisan ajaksi? Kaikkia varusteita ei siis kuljeteta mukana koko kisan aikaa?

Kyllä kaikki joukkueet sijoittavat kaikki seikkailussa tarvitsemansa tarvikkeensa joukkuenumeron mukaiselle huoltopaikalle huolto- ja leirialueelle. Kaikkia varusteita ei välttämättä tarvitse siis kuljettaa mukana koko kisan ajan. Koko kisan ajan pakollisena varustuksena kuljetettava materiaali ja varustus löytyy tapahtumainfo-sivun pakolliset ja suositellut varusteet -taulukosta. Suosittelen erittäin vahvasti tutustumaan tuohon listaukseen ennen seikkailua.

37. Kuinka sen gps:n kanssa kannattaa sitten toimia? Tarkoitan lähinnä vesistörasteja. Täytyykö se vaan suojata niin hyvin että kestää uimisen?

GPS-laite voi olla koko kisan mukana nomatterwhat :)…me suojaillaan se muovipussiin, ennen teille luovutusta…käytännössä esim. mahdollisilla uimapatjailuosuuksilla riittää, että se on pakollisen varustuksen repussa mukana ja reppu tietenkin uimapatjaillessa selässä. Jos sitten tulee puhtaita uintipätkiä, niin tuolloin ohjeistamme, että pakollisen varustuksen reppua ei noille pätkille oteta mukaan, jolloin ei myöskään GPS-laitetta tietenkään tehtävään oteta mukaan.

38. Onko sallittua käyttää sähköpyörä-fatbikea, jos pyörästä ottaa akun pois? (Lost-sarja)

Kyllä kaikissa sarjoissa on mahdollista käyttää sähköpyörää, jos pyörästä on otettu ulkoinen voimanlähde pois.

39. Minkä merkkisiä vuokrattavissa olevat pyörät ovat?

Järjestäjän vuokraamien pyörien merkit ja tarkemmat tiedot löytyvät ilmoittautumispalvelun sivulta, josta pyörät on myös suoraan vuokrattavissa.

40. Onko järjestäjän vuokrapyörissä lokasuojat tai tarakka?

Järjestäjän vuokraamien pyörien merkit ja tarkemmat tiedot löytyvät ilmoittautumispalvelun sivulta, josta pyörät on myös suoraan vuokrattavissa.. Lähtökohtaisesti lokasuojia ja tarakoita ei vuokrapyörissä ole.

41. Voiko karttatelinettä vuokrata?

Valitettavasti meillä ei ole karttatelineitä vuokralle tarjottavaksi. Ilmoitellaan, jos tilanne muuttuu.

42. Kysymys Lost In Kainuu Finland AR -sarjan (48 tunnin seikkailu) rullaluisteluosuuteen. Voiko rullaluistimien sijasta käyttää vapaan rullasuksia?

Kyllä voi käyttää joko vapaan rullasuksia tai myös perinteisen tyylin rullasuksia.  Tällöin kannattaa toki huomioida, että tälle osuudelle kuljetettavaksi mukaan tulee suksien lisäksi monot (ja sauvat, jos haluaa), kun taas rullaluistimilla selviää pelkillä rullaluistimilla (ja sauvat, jos haluaa).

43. Melonnan osalta kapteenien kirjeessä on, että kolmet liivit ja kolme melaa tulee järjestäjältä, mutta heti alla lukee että, jos kolmatta melaa käyttää, niin se on itse kannettava mukana?

Tässä kapukirjeestä ko. kohdasta ote ->
– Melontaosiossa joukkueella on käytössä avokanootti, 3 melaa ja 3 pelastusliiviä. Tasapuolisuuden varmistamiseksi omien kanoottien tuominen seikkailuun on kiellettyä, mutta omien melojen käyttö on mahdollista, jos vaan jaksaa melaa kantaa mukana. Mikäli haluatte, niin varatkaa kanoottiin joukkueen kolmannelle jäsenelle väliaikainen ”penkki” keskelle kanoottia. Penkin voi tehdä esimerkiksi solumuovipatjasta tai styroxista tms.
Eli tarkentavana vastauksena kysymykseen, niin käytännössä, jos haluatte omia meloja (1, 2 tai 3 kpl) käyttää, niin tuolloin niitä pitää teidän itse kantaa mukana melontaosioon ja melontaosion aikana ja melontaosiosta pois.

44. Saako kanootissa käyttää laitaan kiinnitettävää suuntavakainta?

Emme ole tätä missään erikseen kieltäneet, joten kyllä saa käyttää.

45. Palaako reitti kesken kisan kisa paikalle vai otetaanko reppuun koko kisa ajan juomat ja syömiset?

Reitit saattavat palata kesken kisan kilpailukeskukseen. Reitin kulku selviää paikan päällä reittikartoista ja reittikirjoista, jotka saa paikan päällä, kun ko. sarjan kisakanslia on auki.

Extremely Lost -ja Lost -sarjojen kisakanslia aukeaa torstaina klo 15 alkaen.

Almost Lost -ja Casually Lost -sarjojen kisakanslia aukeaa perjantaina klo 15 alkaen.

45. Ja toinen kysymys saako kartat miten paljon ennen starttia itselle?

Reittikartat ja -kirjat saa paikan päällä kilpailukeskuksen kisakansliasta sen mukaan, jolloin ko. sarjan kisakanslia on auki.

Extremely Lost -ja Lost -sarjojen kisakanslia aukeaa torstaina klo 15 alkaen.

Almost Lost -ja Casually Lost -sarjojen kisakanslia aukeaa perjantaina klo 15 alkaen.