Vastuullisuus Lost in Kainuu -tapahtumassa

Rakennamme tapahtumillemme Ekokompassi-sertifikaattia. Se tarkoittaa, että pyrimme järjestämään tapahtuman niin, että siitä koituisi mahdollisimman pieni rasite ympäristölle. Kiitos, kun olet mukana vaikuttamassa tapahtuman ympäristöystävälliseen toteutumiseen!

Näin toivomme sinun toimivan:

 • Laita roskat roskiin ja lajittele ne oikein. Roskaaminen on kielletty.
 • Tapahtumassamme lajitellaan kaikki syntyvät jätteet niin, että materiaalit pääsevät hyötykäyttöön. Autamme sinua lajittelussa, kysy rohkeasti apua!
 • Suosi kimppakyytejä ja julkisia kulkuneuvoja saapuessasi tapahtumaan (koronatilanne huomioiden).
  Jos voit jakaa kyydin ystäväsi kanssa, säästätte heti yhden henkilöauton tuottamat hiilidioksidipäästöt.
 • Valitse terveellinen ja ilmastoystävällinen kasvisruoka.
 • Tapahtumissamme on aina tarjolla kasvisruokaa. Tiesithän, että kasvisruuan ilmastopäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin liharuuan.
 • Oma pullo on ympäristöteko! Pakkaa mukaan oma täytettävä juomapullosi. Muistathan, että Suomessa hanavesi on parasta koko maailmassa. Täyttämällä oman pullosi autat vähentämään pulloveden tarvetta ja vältämme pullotetun veden tuotannosta, kuljetuksesta ja säilytyksestä syntyvät ympäristöhaitat.

Miten olemme vähentäneet tapahtumasta syntyviä ympäristövaikutuksia:

 • Jätepisteet ovat saatavilla ja lajittelu on tehty helpoksi.
 • Olemme tehneet parhaamme, jotta jätepisteet olisivat sinua lähellä. Jokainen jäteastia on merkattu ohjekylteillä, jotta lajittelu olisi sinulle vaivatonta.
 • Tapahtuma on suunniteltu mahdollisimman vähän jätettä tuottavaksi.
 • Olemme korvanneet kertakäyttöiset materiaalit kaikkialla, missä se on tapahtuman ja tilojen puitteissa ollut mahdollista.
 • Pienennämme tapahtumalogistiikan päästöjä.
 • Suunnittelemme logistiikan ja reitit niin, että säästämme ajamista, aikaa, rahaa ja ennen kaikkea ympäristöä.
 • Suosimme hankinnoissamme lähituotteita, kierrättämistä ja uusiokäyttöä.

Kainuun Liikunnan ympäristöpolitiikka

Kainuun Liikunta ry edistää aktiivisesti ympäristövastuullisuutta paitsi omassa toiminnassaan, myös suhteessa sidosryhmiin ja alueelliseen vaikuttamiseen. Toiminnastamme käsin suurimmat painopisteet ovat tapahtumien jätehuollon ja lajittelun onnistumisessa sekä logistiikasta ja asiakkaiden liikkumisesta syntyvien päästöjen pienentämisessä. Etsimme jatkuvasti keinoja, joilla voimme vaikuttaa toiminta-alueellamme kunnallisten ja muiden operaattoreiden hallinnoimien tapahtumatilojen ekotehokkuuteen.
Kainuun Liikunta järjestää liikuntatapahtumia, jotka aiheuttavat vain pienen rasitteen ympäristölle. Tapahtumat sijoittuvat herkkään ja ainutlaatuiseen kainuulaiseen luontoon, jossa osallistujamme osaavat liikkua ympäristöä kunnioittaen. Kaikessa suunnittelussa otetaan huomioon päästöjen, syntyvien jätteiden ja materiaalien käytön minimointi. Viestimme tehokkaasti ja lisäämme asiakkaidemme ymmärrystä siitä, miten luontoliikuntatapahtumissamme osallistuminen olisi ympäristöystävällistä. Toiminnassamme on mukana myös ympäristökasvatuksen elementti, joka korostuu ennen kaikkea perheliikuntatapahtumissamme.

Lost in Kainuu on vahvassa yhteistyössä Ekosport Kainuu -hankkeen kanssa. Lue lisää Ekoport Kainuu -hankkeesta Kainuun Liikunnan sivuilta.